Jo més d’una vegada i de dues m’he plantat davant de la nevera sense saber que fer de menjar.

I no perquè no hi havia res en ella, no! Si no perquè acabem caient en l’avorriment, menjant el mateix, i no variant.

food-1070689_960_720
Des de fa un temps m’organitzo els menús setmanals el diumenge, o quan tinc una estona, qualsevol moment de la setmana, de vegades fins i tot preparo el menú d’un mes en un tiratge.

Us vaig a explicar com m’organitzo jo a casa perquè els menús no siguin repetitius i sempre tenir els ingredients necessaris, que aquesta és una altra 😉

Primer de tot tinc una llibreta amb un llistat de tots els plats que se fer. Separat per primers, segons i postres. I al costat de cada plat tinc apuntat els ingredients principals necessaris per a la recepta en concret.

I ara és quan cal començar a jugar amb els plats. Per començar a jugar m’imprimeixo la fulla del menú setmanal. ( us deixaré l’imprimible al final del post 😉 )

MENUSEMANAL-page0001

I col·loco aleatòriament plats a la fulla, solc deixar 3 en buit per poder buscar receptes noves i així anar ampliant les receptes i anar variant e innovant.

Una vegada està ple el menú, torno a la llibreta i miro que ingredients fan falta, i en el cas de no tenir-los doncs ho apunto a la llista de la compra.

El dilluns si em falta algun ingredient… doncs ens anem de compres i llest !!

Ja tenim tota la setmana organitzada i una cosa menys en la qual pensar !!!

Espero que us agradi  la nostra manera d’organitzar-nos i que us sigui útil.

Aquí us deixo l’imprimible :  http://www.crank.cat/download/menu-setmanal/